Waarom en voor wie?

Met een CCM-strategie kunt u een goed beeld vormen van alle interactie die plaatsvindt tussen uw bedrijf en uw klanten. Positieve klantervaringen zijn belangrijk voor het voortbestaan van uw organisatie.
Waarom een CCM-strategie?  Zorgen dat uw marketingboodschap de juiste mensen bereikt via het juiste medium en dat u klanten benadert op de manier die zij wensen.

Voor wie biedt de technologie van Customer Communications Management nou echt nieuwe mogelijkheden?
Dat zijn: de Chief Information Officer, Chief Executive Officer, Chief Marketing Officer en natuurlijk de business.  Zij krijgen vaak interactief toegang tot digitale kanalen (e-mail, web, mobiel, SMS, video) naast de traditionele gedrukte documenten.

CIO

Voor de CIO biedt CCM een platform voor de efficiënte productie van boeiende en interactieve communicatie.

CEO

De CEO vindt in CCM de middelen om nieuwe klanten te bereiken en om bestaande klanten te binden aan zijn organisatie en dit in een snel evoluerende digitale wereld.

CMO

Voor de CMO biedt CCM nieuwe kansen en mogelijkheden om de klantenrelaties verder te ontwikkelen en te versterken.

Last but not least: “De klant”

De klant krijgt via de toepassing van CCM relevante en consistente communicaties van zijn leverancier, via het kanaal van zijn voorkeur, waar en wanneer hij dat wenst.

Tegelijk levert het vakgebied ook uitdagingen: welke technologie dan? Hoe die het beste te gebruiken?  CCM Masters is heeft de ervaring en kennis in huis om u te helpen bij het benutten van bovengenoemde mogelijkheden, zonder u te confronteren met de complexiteit.