Wat is CCM

Klantcommunicatie wordt steeds interactiever en verloopt steeds meer via verschillende (online)kanalen. CCM-oplossingen zorgen ervoor dat de klantcommunicatie via alle kanalen een consistente, gepersonaliseerde klantbeleving waarborgt. Banken, verzekeraars, energiemaatschappijen, printservice providers en tal van andere organisaties moeten al deze communicaties vaak ook nog eens in hoge aantallen verwerken binnen een strakke time-to-market.

Uw doel

Juist nu tijdige en relevante communicatie met uw klant belangrijker is dan ooit, wilt u zich onderscheiden in de markt en een efficiënte operatie runnen. Het optimaliseren hiervan noemen we Customer Communications Management (CCM).

Toegevoegde waarde

U bent er niet met de aanschaf van technologie: de experts van CCM Masters helpen u het maximale rendement eruit te halen, gedacht vanuit uw bedrijfsproces en de communicatiebehoeftes van uw klant(en). Wij laten proces, inrichting en uitvoering perfect op elkaar aansluiten om u optimaal te laten communiceren met uw klanten.

Customer Communications Management

Customer Communications Management (CCM) wordt gedefinieerd als de strategie om creatie, levering, opslag en het ophalen van uitgaande communicatie te optimaliseren. Dit geldt voor onder andere:

  • marketinguitingen (productintroducties, campagnes, mailings,…);
  • contracten;
  • claims;
  • correspondentie;
  • (product)documentatie;
  • facturen en rekeningafschriften/uittreksels.

 

Deze interacties kunnen gebeuren over diverse kanalen, zoals documenten, e-mail, SMS, webpagina’s en gepersonaliseerde interactieve video. CCM-oplossingen helpen bedrijven om de uitgaande communicatie met hun distributeurs, partners, regelgevende instanties en vooral klanten te beheersen en te verbeteren. Dit heeft een positieve businessimpact, veelal tegen lagere kosten.